Regelement

Om van een grote crew als DDNL een plezierige speelomgeving te maken voor iedereen is niet makkelijk. Daarom is er een heel Regelement opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden dus ook de leiders. Deze regels zijn veel normen en waarden en er staat vooral in dat we respect voor elkaar moeten hebben. Lees ook zeker Rangen Verwachtingen en Vereisten hierboven voor uitleg over de rangen en rechten.

De Regels gelden voor alle leden ongeacht je tijd of rang in de crew.
Iedereen heeft recht om andere leden hier respectvol op te wijzen.
Er zijn geen uitzonderingen op deze regels tenzij dit daar bij is vermeld.

1. RESPECT

a. Taalgebruik.
Dat er een keer iets uitfloept dat kan gebeuren. Het is in geen geval de bedoeling om constant te gaan vloeken ook al gaat het even wat slechter, het gebruik van bepaalde woorden wordt helemaal niet getoloreert het gaat dan vooral over ***istische uitspraken of ziektes.

b. Reacties
Het kan eens voorkomen dat iemand een verkeerde opmerking maakt of je per ongeluk dood schiet. als hier gelijk fel op wordt gereageerd door ook te schieten of te schelden wordt het alleen maar erger. Waar 2 schelden hebben ook 2 schuld.

c. Vooroordelen
Goeie spelers zijn niet altijd hackers, Mensen voor een andere voetbalclub zijn niks minder, en vrouwen zijn geen slechte gamers. grapjes moeten kunnen maar oordelen over mensen maakt jouw zelf niks beter.

d. Vriendelijk
Wees vriendelijk en behulpzaam naar je crewleden Spreek leden met een normale naam en toon aan en laat mensen uitpraten. normale vragen verdienen ook een normaal antwoord.

e. Oprecht
Praat niet slecht over andere leden achter hun rug om als er een probleem is tussen 2 mensen dan wordt dat opgelost met die 2 mensen en niemand anders heeft daar wat mee te maken. De enige die in slecht daglicht komt te staan is degene die negatief achter iemand zijn rug praat.

f. Afspraken
Als ergens wordt afgesproken om geen bommen te gebruiken of niet te sniperen houd je daar dan ook aan. niemand houd van een slechte verliezer. Als je in een andere chat zit dan de host weet je ook niet van de afspraken, maar dit is geen excuus om ze te overtreden, speel de eerste paar kills wat rustig en kijk wat de host en of andere spelers doen en pas je daarop aan.

g. Jobs Disliken
Het disliken van jobs van crewleden is niet erg netjes, Stem niet als je het niet leuk vond, dit doet zelfs al schade aan de job rating. Er is altijd ruimte voor verbetering, iets alsnog liken en feedback geven met checkpointnummers over hoe het beter kan, Dat is iets waar een creator wat aan heeft. Met name het disliken omdat je verliest is sneu gedrag. Denk eraan dat de rating gebaseert moet zijn op de kwaliteit van de job, Niet op jouw ervaring in die job.

2. CREWKILLING

a. Crewkills
Crew Killing is natuurlijk Verboden. mocht je per ongeluk een lid afschieten stuur dan een berichtje met excuses naar het lid dat je kilde. Als je wordt vermoord schiet dan niet gelijk terug maar loop er eens zonder wapen in je hand heen of stuur eens een berichtje. bij herhaling hebben we te maken met een crewkiller.

b. Bountys
Ook in het geval van een Bounty worden Crewkills niet toegestaan vraag toestemming als je echt wanhopig geld nodig hebt.

c. CEO Missies
In het geval van CEO jobs worden Crewkills ook niet toegestaan. het slopen van pakketjes of leveringen van crewleden leid ook tot een kick uit de crew.

d. Free Mode Events
Ook In de vele verschillende Free mode Events worden Crewkills niet toegestaan. Heeft een ander crewlid het pakket of voertuig of is een ander crewlid de wolf of king? Help elkaar en gun Andere leden ook wat, grote kans dat hij of zij de winst wel deelt.

e. GTA Races
Als we tegen Randoms Racen is het de bedoeling dat we samen werken. een win voor DDNL is een win voor iedereen. Als we alleen met crewleden spelen Kunnen we afspreken om op elkaar te schieten of alleen de Boost te gebruiken.

f. Deathmatches, LTS, Captures en Adversary mode
In deze Gamemodi is het natuurlijk normaal om crewleden te vermoorden en hier wordt competitie juist aangemoedigd.

g. Uitzonderingen
Als Beide Partijen het leuk vinden om op elkaar te schieten is daar natuurlijk niks mis mee maar het is belangrijk dat Beide partijen dit goed vinden wees hier zeker van doe dit bijvoorbeeld niet als je de ander niet kent of hoort via de gamechat. en stop hier direct mee als iemand aangeeft dit niet te willen.

3. LOYALITEIT

a. Crewtag
Alle crewleden dienen altijd het DDNL tag te dragen. Tijdelijk wisselen om een kleur op je auto te zetten of een vriend te helpen met een crew vs crew is toegestaan. Hier moet wel een melding van gedaan worden op de Social Club Pagina zodat alle Commissioners weten hoe waarom en wanneer je ongeveer weer terug bent. het is niet de bedoeling dat je DDNL als secundaire crew hebt voor langer dan 24 uur.

b. Terugkomst
Als leden zijn gekickt omdat ze niet actief waren zijn ze welkom om terug te komen in DDNL. Echter krijgen deze leden hun eerdere rang niet terug en beginnen ze gewoon weer als Representative mits alles in orde is.

c. Vertegenwoordiger
Als lid van DDNL vertegenwoordig je ons, schrijf DDNL met hoofdletters en wees op je beste gedrag houd je aan afspraken, speel eerlijk en leave nooit zomaar een sessie omdat je niet kan winnen. DDNL is onze trots en negativiteit over de crew eindigt in crew wars.

4. TEAMWORK

a. Help Elkaar
Als je ziet dat een crewlid wordt afgemaakt is het wel zo sociaal om hem te helpen natuurlijk is dit geen verplichting maar je maakt er mensen erg blij mee. Als je echt niet kan schieten maak je de vijand alleen maar blij met gratis kills, maar je kan altijd muggers, merryweather, mercs en hitmen bellen. ook kan je andere leden die het leuk vinden om in free mode te schieten op de hoogte brengen voor assistentie.

b. Leer van elkaar
Als je ziet dat een member moeite heeft met racen schieten of wat dan ook probeer hem dan te helpen, geef tips en strategie, laat het zien als dat nodig is.

c. Luister naar elkaar
In Captures Deathmatches en LTSjes is goed teamwork belangrijk. Spreek af wie team leider is bespreek een strategie en volg die op. communicatie is sleutel.

d. Blijf Positief
Negativiteit is een negatief woord en het brengt niks positiefs. houd je commentaar voor je, geef nooit de hoop op en trap niet mensen hun creaties de grond in.

5. CREWMEETINGS

a. Aanmelding
In de meeste gevallen kun jij je aanmelden om mee te doen met een meeting. Dit kan via de Meeting sectie hier op de website, plaats een reactie en je bent ingeschreven. Mensen die zijn aangemeld hebben voorrang op niet inschrijvers als de sessie vol komt te zitten.

b. Bijdrage
Als je meedoet met een crew meeting wees dan ook op de hoogte van de bedoeling en doe actief mee. trek je crew outfit aan als dit is gevraagd en kom niet met een T20 naar een Muscle car Meeting. ga ook zeker niet aan de andere kant van de map zitten want er zijn genoeg anderen die wel graag actief mee willen doen.

c. Gedrag
We hebben wel gezien dat mensen met een monstertruck over de autos komen rijden tijdens een car meeting of besluiten rampage te gaan met een tank dit soort gedrag wordt niet gewaardeerd en eindigt in een ban uit DDNL.

6. GEEN CHEATERS

a. Custom FirmWare
Custom Firmware is niet toegestaan, bij vermoeden kan om bewijs worden gevraagd.

b. Cheat Software
Mod Menus en andere Cheat Software wordt niet toegestaan.

c. Modded Accounts
Modded Accounts worden niet toegestaan in DDNL. al is het alleen RP, of alleen Cash. elke vorm van een Gemodde account is niet welkom.

d. Glitches
Glitch is een heel breed begrip het verkrijgen van oneerlijke stats RP kills of cash is niet toegestaan. het is bijvoorbeeld wel toegestaan om een Police Outfit te dragen of een rare paint glitch op je auto te zetten. als je niet weet of het mag vraag het dan aan een crewlid.

e. Onzichtbare Lichaamsdelen
Onzichtbare lichaamsdelen zijn niet toegestaan. dit geldt voor alle lichaamsdelen dus ook je handen armen torso nek benen enkels en voeten.

f. Wallbreaches
Op plekken komen waar je normaal niet kan komen is in principe niks mis mee nieuwschierigheid is menselijk en verkennen kan leuk zijn. het is echter niet de bedoeling dat we kills maken door een muur heen waar niemand ons kan raken bij misbruik van een wallbreach wordt je verbannen.

g. Oneerlijke jobs
Jobs waar je EXP krijgt terwijl je niks doet of jobs waar 1 iemand goed spawnt in een deathmatch of eerst via een geheime weg naar de wapens moet lopen en dergelijke zijn niet toegestaan het maken van deze jobs resulteert ook in een ban uit DDNL.

7. VOICECHAT

a. Schreeuwen
Schreeuwen klinkt alsof er een doodshoofdaapje wordt verkracht door een gorilla over de headset. doe dit dus ook niet

b. Volume
Het is belangrijk dat je een goed volume instelt dat ongeveer gelijk is aan de rest. als je hem te hard zet overmeester je de rest en dit kan heel erg storen in andere gesprekken. stel hem ook even normaal bij als dit gevraagd wordt.

c. Achtergrond
Heb je bezoek? heb je muziek aan? zet je headset dan even uit zodat mensen in de game ook nog kunnen communiceren.

d. Fluiten Neurien
Soms gebeurt het gewoon maar net als schreeuwen klinkt het vreselijk over een headset probeer dit dus niet te doen..

e. Microfoon
Zorg voor een goeie microfoon zonder ruis, piep of echo. bij voorkeur een echte headset Astro, SteelSeries, Turtle Beach, Tritton, etc. Gebruik in geen geval een omgevingsmicrofoon zoals een webcam of bluetooth speaker.

f. Taalgebruik
Dit kan ik niet vaak genoeg zeggen. Let op je woorden gebruik geen ziektes om woorden te versterken, ga niet asociaal lopen schelden, en straattaal valt niet onder ABN.

g. Blijf Positief
Constant geklaag over de jobs de autos het weer de teams of dergelijke is erg vervelend. als je iets niet leuk vind ben je vrij om zelf wat op te starten.

h. Vriendelijk
Agressieve houdingen worden niet geaccepteerd we hebben niks aan ruziezoekers of negativiteit.

i. Gamechat of Partychat
Partychat heeft de voorkeur bij sessies van 8 spelers of minder. als er meer dan 8 crewleden in een sessie zitten is het wel zo sociaal om allemaal in de game chat te gaan zodat niemand zich voelt buitengesloten.

j. Privacy van Party's
ik raad aan om een party altijd open te maken tenzij je bezig bent met de elite challenges de criminal mastermind of een crew vs crew. Door Open partys te gebruiken leer je sneller nieuwe leden kennen en zien andere leden ook dat je in een party zit. Ik kan ook aanraden om je party DDNL te noemen, zo is het extra duidelijk voor andere leden.

8. SOCIALCLUB

a. PSN zichtbaar
alle leden dienen hun gelinkte PSN account zichtbaar te houden voor alle crewleden. op deze manier weten hoeven we niet te gokken als we iemand moeten kicken.

b. Stats Zichtbaar
Alle Game stats dienen zichtbaar te zijn voor crewleden. Op deze manier kunnen we zien of de account wel eerlijk is. en zo kunnen we ook precies zien wanneer iemand voor het laatst GTA Online heeft gespeeld en de inactieve leden kicken.

c. Profiel Zichtbaar
Zonder zichtbaar Profiel zijn de Stats en het PSN ook niet zichtbaar daarom is ook dit verplicht.

d. Activiteit
Activiteit is niet verplicht maar wordt wel aangeraden om er minstens 1 keer per week op de Social Club te kijken hier is het laatste nieuws te vinden de leukste meetings en zelfs kansen om achter de schermen mee te werken of DDNL merchandise te winnen.

9. LEEFTIJD

a. Afhankelijk
Er is geen minimale leeftijd maar de crew is voor volwassenen. Ik geloof dat volwassen en leeftijd los van elkaar staat. Leden mogen joinen vanaf 16 jaar mits ze zich volwassen kunnen gedragen.

b. Enthausiasme
Er is natuurlijk niks mis met Enthausiasme, Wel zijn kinderen vaak overenthausiast, Alles roepen wat ze zien, Veel van spreekvolume veranderen. Let hierop want hier kan je voor gekickt worden.

c. Vragen stellen
Er is natuurlijk ook niks mis met Vragen stellen. Toch wordt het vervelend als dit herhaalderlijk domme vragen zijn, als voorbeeld dingen waar je zelf binnen een seconde achter kan komen.

d. Klaslokaal
Vaak zijn kinderen alleen wel rustig, Zodra het er 2 of 3 bij elkaar zijn wordt het snel schreeuwen en dom kinderlijk praat, Als je ergens zoiets merkt geef dit dan even aan een commissioner door zodat deze gekickt kunnen worden.

e. Politieagentje
In DDNL Spelen we voor ons plezier om lekker gezellig een potje te gamen. Ik heb niks tegen kinderen maar veel van ons hebben zelf kinderen en GTA is voor ons een stukje rust. Bovenstaande dingen verstoren die rust en dat conflicteert met ons doel van gamen. Iedereen krijgt een kans maar niemand heeft zin om politieagentje te spelen.

f. waar is de grens
De grens is lastig te bepalen aangezien je ook 40 jarige kinderen hebt, maar ik ben van mening dat we wel kansen moeten geven. Daarom krijgt iedereen gewoon een kans en we zien wel hoe het gaat.

10. DDNL CHATS

a. Toegang tot de Discord chat.
Iedereen is welkom in de Discord Chat, Zelfs niet leden of mensen zonder PS4 of GTA, Wat je daar dan moet is voor mij een vraag, maar iedereen is welkom, er zijn wel afgesloten chats die enkel voor leden zijn bestemd. Als je als crewlid de Discord server bent gejoined stuur dan HoutwormNL even een berichtje ter bevestiging. Op deze manier voorkomen we dat vreemden mee kunnen lezen in de chats

b. Toegang tot de PSN chats
Alleen DDNL Representatives zijn toegestaan in de chats. het toevoegen van niet crewleden of Muscles kan leiden tot een kick. Dit omdat we niet kunnen kicken uit de chats, vaak weigeren mensen de chats te verlaten waardoor we een compleet nieuwe chat moeten maken waar we al snel een uur mee bezig zijn.

c. Toevoegen van leden
Alleen Luitenanten en Commissioners mogen crewleden toevoegen aan de PSN chat. Dit om te voorkomen dat er verkeerde mensen in komen. Iedereen kan de Discord chat vrij joinen door naar discord.ddnl.nl te gaan

d. Vormgeving Bericht
Zet je hele verhaal in 1 bericht steeds achter elkaar korte zinnetjes typen geeft veel meldingen en dat is erg vervelend. Ook berichten met enkel een smiley, plaatje of negatieve opmerking voegt geen extra waarde toe en leid tot een kick uit de officiele chats. Natuurlijk mag je negatieve feedback geven maar vertel er dan tenminste bij hoe het beter kan.

e. Onderwerp
Houd de chats GTA Gerelateerd. Houd de chats ook Chat type gerelateerd Vraag bijvoorbeeld niet om heisters in de racer chat of andersom. Screenshots zijn toegestaan, maar memes of domme plaatjes niet. Hier geld wel dat wereldrecords dus in de Racers chat kunnen, KD Ratios van deathmatches bij de Shooters. en De Zon een Bootje 4 Man 2 Tassen en 1.250.000 Cash bij de heisters.

f. Verder
Natuurlijk geldt ook de rest van het regelement op deze chats heb respect voor je crewleden wees altijd duidelijk positief en beleefd.

g. PSN Chats Joinen
Je kunt de PSN chat joinen door te zorgen dat je Representative bent en een bericht te sturen naar een Commissioner met daarin dat je de regels van de chats hebt gelezen en dat je de PSN chat wil joinen. hierna wordt je zo snel mogelijk toegevoegd.

ben je iemand tegen gekomen die zich niet aan de regels houd? meld dit zo uitgebreid mogelijk aan mij via PSN Social Club of het forum bij voorkeur met bewijs. en ik zorg er persoonlijk voor dat deze persoon snel wordt gekickt.